Add 4.5 och ny servermiljö

Add 4.5 och ny servermiljö

Jag är glad att kunna berätta om att vi på Addsystems under hösten har mycket nytt att presentera. Vi driftsätter en helt ny servermiljö, gör den största uppdateringen av Add på många år samt fortsätter vår expansion inom olika branscher och tillämpningar.

Ny servermiljö ger ökad redundans

För att man som kund ska välja extern drift är det centralt med ett minimum av driftstörningar och hög säkerhet. Vi har sedan starten valt att ha en egen serverhall i direkt anslutning till vårt huvudkontor på Kungsgatan i Stockholm. Nu har vi gjort en omfattande investering i en uppdaterad sk virtualiserad servermiljö. Denna kommer vi successivt att migrera till under augusti-september och det ger såväl ökad redundans som förbättrad prestanda och utmärkt skalbarhet.

Add 4.5 innebär snabbare utvecklingstakt

Nyckeln till långsiktig framgång med en stor plattform som Add är att ha en programstruktur som möjliggör snabb utvecklingstakt. När jag och en kollega startade Addsystems år 2000 med hjälp av två riskkapitalbolag, var det för att vi ville erbjuda en kraftfull och förändringsbar plattform för ledningssystem till en väsentligt lägre kostnad. Vi hade då möjlighet att bygga upp plattformen Add med en för sin tid helt unik flexibilitet. Vi var en pionjär när det gäller en renodlat sk objektorienterad arkitektur. Det har vi dragit nytta av alltsedan dess. Våra första kunder Herdins Färgverk, Rötmotaverken och Scandic Hotels är fortfarande kunder till Addsystems. De har jobbat kontinuerligt i Add sedan 2002. Trots detta finns inte en enda programrad kvar från den tiden, utan vi har successivt kunnat uppgradera Add för alla våra kunder i takt med att vi och våra kunder kommit på bättre lösningar som vi implementerat.

Under senaste året har vi gjort ett massivt svep genom precis hela plattformen och driftsätter under senhösten vår största uppgradering på många år. Den benämns Add version 4.5 och ger bättre prestanda, möjliggör väsentligt snabbare fortsatt programutveckling, samt ger utmärkta förutsättning för integration med andra system. Tack vare att vi dessutom nästan dubblerat bemanningen på utvecklarssidan för Add-plattformen, så kommer vi redan efter ytterligare några månader kunna följa upp med en ordentlig översyn och förbättring av användargränssnittet.

En god tillväxt lägger grunden för fortsatt utveckling och breddning

Tack vare fortsatt god tillströmning av nya och spännande kunder har omsättningen under första halvåret ökat med över 25 %. För att försäkra oss om större kapacitet när det gäller konfigurationsstöd och support för alla våra kunder har vi utökat organisationen med Patrik Fuhr och Amanda Hedrén.

Partnersamarbete breddar tjänster inom bank och finans

Att arbeta i Add ska vara såväl intuitivt som inspirerande för alla typer av användare. Samtidigt vill vi säkerställa att man ska kunna certifiera sig externt med Add som plattform om man så önskar. Vi tar nu med våra erfarenheter från kvalitetssäkring till bank- och finanssektorn, där vi i samarbete med Renil AB, tagit fram flera tillämpningar för att bl a leva upp till krav från Finansinspektionen. Med våra första kunder har vi tagit fram lösningar för att säkerställa kvalitetskrav, kontroller och handläggning vid finansiell rådgivning för kundernas kunder. Vi kommer under hösten att bredda med nya tillämpningar och integrationer inom detta spännande område där dynamiken i Add verkligen kan vara till nytta för många verksamheter.

Vi som jobbar på Addsystems drivs av att ligga i framkant när det gäller både teknik och tillämpningar. Därför känns hösten extra spännande för oss. Vi ser fram emot att berätta mer om vad Add 4.5 kommer att resultera i för lösningar och möjligheter om några månader.

Kontakta mig gärna på för att höra mer om vad plattformen Add kan göra för nytta inom er verksamhet!

Comments are closed.