Add är ett självklart verktyg för AccessCare

Verksamhetschefen Arja Autere var med och startade upp AccessCare i februari 2020, precis när covid-19 bröt ut. Att bygga upp en verksamhet mitt under covid-19-krisen blev naturligtvis en extra stor utmaning. De var till att börja med tvungna att förändra verksamhetens uppdrag till att fokusera på covid-19 under det första året. Arja delar här med sig av sin resa, från att implementera Add till att säkerställa en vård av högsta kvalitet.

Att starta verksamheten mitt under en pandemi var en stor utmaning berättar Arja. ”Vi hade gjort anställningar och planer enligt uppdraget vi fått från Region Stockholm, men när corona kom fick vi växla om hela verksamheten och tänka om,” berättar Arja. De första två åren präglades helt av pandemin, vilket tvingade dem att anpassa sin verksamhet till att hantera covidrelaterade insatser. Det var först efter pandemins slut som de kunde återgå till sitt ursprungliga uppdrag.


Från manuell hantering till ett digitalt ledningssystem

Arja har en lång erfarenhet av att arbeta som verksamhetschef på flera företag och har på varje arbetsplats infört ett ledningssystem. Tidigare arbetade hon på likande verksamheter till exempel Familjeläkarna där de ursprungligen använde ett manuellt ledningssystem. ”Man saknade strukturen och sammankopplingen med olika funktioner. Informationen var utspridd och många dokument mejlades bara till den grupp som var involverade. Det kändes inte proffsigt och tog längre tid än att jobba i ett digitalt ledningssystem,” förklarar Arja.

Under sin tid på Familjeläkarna upptäckte Arja plattformen Add. Efter diskussioner med olika leverantörer och ledningsgruppen insåg de att Add hade allt de letade efter. När Arja sedan var med och startade upp AccessCare, visste hon direkt att hon ville fortsätta arbeta med Add. ”När jag började på AccessCare visste jag redan att vi behövde Add,” säger hon.


AccessCare arbetar med avancerad hemsjukvård

AccessCare specialiserar sig på avancerad hemsjukvård, vilket innebär att de erbjuder medicinska insatser jämförbart med inneliggande vård. De har samma kapacitet att ge vård i hemmet som på sjukhus. De åker hem till patienter och utför avancerade insatser som intravenös näringsbehandling och antibiotikabehandling samt hantering av olika typer av infarter och utfarter. En stor del av deras patienter är cancerpatienter som de tar hand om före och efter behandlingarna. De vårdar även äldre med flera allvarliga sjukdomar och palliativa patienter som vill vara hemma i livets slutskede.

”Vårt mål är att kunna vårda patienterna i deras hem så att de inte behöver åka till sjukhus för olika ärenden. Det gör det lättare för patienterna att behålla sin vardag och vara med sina familjer,” beskriver Arja.


Add som en naturlig del av arbetsdagen

Idag är Add en naturlig del av alla medarbetares arbetsdag. I Add samlas verksamhetens rutiner och dokument över olika arbetsmoment, kontaktinformation till personal och vårdgrannar.  De använder Add för att dela information, skicka ut inbjudningar, se vad som händer i verksamheten och lämna in ledighetsansökningar. Inga mejl skickas; all information delas direkt i Add. Detta säkerställer att alla får informationen samtidigt och ingen kan säga att de inte fått den.

”Det blir mer rättvist och jämlikt när alla får tillgång till samma information samtidigt,” förklarar Arja.

För att säkerställa att medarbetarna har läst vissa dokument arbetar de mycket med läskvitteringen i Add. De arbetar med att behörighetstyra informationen baserat på olika roller så att alla får relevant information anpassad för dem. För att skapa variation och öka intresset för Add i arbetsgruppen förändrar Arja ibland designen i Add och byter ut bakgrundsbilden efter säsong. ”Små förändringar kan göra stor skillnad,” säger hon.

De arbetar även mycket med ärendehantering. ”Det är nödvändigt att arbeta i ett digitalt ledningssystem, och de viktigaste delarna kan man komma åt via mobilen, vilket är bra då vår verksamhet inte sitter framför datorn utan är hemma hos patienterna. Man kan rapportera ärenden direkt och bifoga bilder eller dokument som tillhör händelsen,” berättar Arja. För att undvika att ärendehanteringen får en negativ klang har de även inkluderat hantering av andra typer av ärende såsom förbättringsförslag.

”Add gör det enkelt att se utvecklingen i verksamheten”

AccessCare är och arbetar aktivt med deras miljöcertifiering enligt ISO 14001. All viktig dokumentation och arbete finns samlat i Add. De arbetar även med internrevision, kompetensutveckling, nyckeltalshantering och planerar att lägga in årets återkommande aktiviteter i årshjulet i Add under hösten. De kommer även utveckla Add med en funktion för utbildningsdokument under hösten.

”Add är ett brett system med en enkel struktur, och supporten är snabba att hjälpa till om något går snett. Att revisionshistoriken är tillgänglig är till stor hjälp för man kan direkt se vad som gällde förut och hur vi tänkte då. Add gör det enkelt att se utvecklingen i verksamheten” säger Arja.

Vad är det bästa med Add Ledningssystem?

  • Ärendehanteringen, eftersom allt hanteras i samma lösning och man kan arbeta direkt från
    mobilen vilket gör att man kan rapportera ärenden direkt.
  • Det är ett brett system som gör att vi endast behöver Add
  • Add gör det enkelt att se hur verksamheten utvecklas
  • Trevlig och snabb support


Vill du också förenkla informationshanteringen i din verksamhet, boka en demo av Add Ledningssystem idag!

Inspireras av våra kundcase: