Effektivitet, hållbarhet och kvalitet – så går du tillväga

Effektivitet, hållbarhet och kvalitet – så går du tillväga

Likt den gamla Kinderäggs-reklamen på 80-, 90-talet där pojken som får ägget blir glad över att han får tre önskningar på en och samma gång. Likaså kan vi i dagsläget med rätt system få in 10-talets tre önskningar: effektivitet, hållbarhet och kvalitet i vår verksamhet.

Det är ofta mycket prat om att effektivisera arbetsprocesser, säkra kvaliteten i verksamheten, samt strävan efter långsiktig hållbarhet, såväl finansiellt, miljömässigt som socialt. Men hur åstadkommer vi detta i praktiken? Vi på Addsystems jobbar med att bygga in allt smart som vi och våra kunder kommer på i vår standardplattform Add.

Är du papperssamlaren?
Förvarar du fortfarande viktiga dokument i pärmar eller mappar? Eller är du den som samlar på dig en stor hög på skrivbordet som väntar på att bli bearbetad? I tanken ska du snart gå igenom alla dessa papper – men dina handlingar talar ett annat språk. Högen blir bara större. Din datorskärm har kanske ramats in av färgglada små post-it-lappar som ska påminna dig om olika deadlines och måsten? Vi har nog alla varit där.

Långsiktigt hållbarhetsarbete
En bra början är att lägga pappersarbetet på hyllan och börja arbeta digitalt. De flesta vet nog vid det här laget att det sparar både på miljön men även på din tid. Du minskar dessutom risken att känsliga uppgifter hamnar i fel händer samt minskar dina kostnader – vilket redan där ger din verksamhet fyra starka skäl till att flytta er dokument- och ärendehantering till webben. Det ska vara ett system som kan förändras med tiden och där ni själva kan förändra arbetssättet utan programmering eller att anlita konsulter. Detta är början till ett långsiktigt hållbarhetsarbete.

Webbaserat system effektiviserar
Med ett webbaserat ledningssystem kommer du lätt åt din information direkt i molnet via dator, surfplatta eller mobil, var och när som helst. På ett och samma ställe kan du samla in, organisera och lagra all information. Du kan snabbt hitta informationen, ge feedback, skriva under ett avtal eller förbereda dig inför ett möte medan du är på språng. Fördelarna är flera. Skriv under med en elektronisk signatur, godkänn och vidarebefordra dokument endast med en knapptryckning. Få en tydlig översikt över dina ärenden direkt på din startsida och få rapporter automatiskt till din e-post. På detta sätt effektiviserar du verksamhetens arbetsprocesser.

Säkrar kvaliteten
Med ett bra lednings-, dokument– och ärendehanteringssystem minskas risken för att arbetsuppgifter missas. Du kan alltid känna dig trygg med att informationen hamnar i rätta händer, vilket kan vara extra viktigt om du arbetar inom områden som ekonomi och finans, vård och omsorg eller med produktion.

20 års erfarenhet
Med nära 20 års erfarenhet av att arbeta med plattformen Add som ett ledningssystem under ständig utveckling, vet vi på Addsystems hur ett sådant system kan hjälpa verksamheter att på ett enkelt och strukturerat sätt följa upp och kvalitetssäkra olika processer samt att effektivisera arbetssättet.

Systemet kan anpassas utifrån din verksamhets behov och omformas med tiden i samband med att verksamheten växer. Ur vårt perspektiv är det viktigt att erbjuda en lättarbetad lösning som gör att man kan arbeta på det sätt man önskar och inte begränsas av tekniken, säger Fredrik Sundström, vd på Addsystems.

 

Comments are closed.