Med Add 3.5 lyfter vi Add till en ny nivå

Med Add 3.5 lyfter vi Add till en ny nivå

Det känns som ett stort privilegium att få vara delaktig i vårt fortgående utvecklingsprojekt av Add, där vi hela tiden försöker skapa effektivare och attraktivare sätt för våra kunder att utveckla och samordna sin verksamhet. Vi tog fram vår första version av systemet för 10 år sedan med målsättningen att erbjuda Add som en standardplattform men där varje kunds lösning ändå kan se helt olika ut. När vi för något år sedan gick igenom all programkod kunde vi konstatera inte en enda kodrad finns kvar från 2001. Trots detta har flera befintliga kunder arbetat kontinuerligt i Add sedan dess. För oss är det ett bevis på vår utvecklingsmodell fungerar som vi tänkt.

Som vi ser det skapar vår generella plattform och vår utvecklingsmodell de bästa förutsättningarna att ge stort kundvärde i förhållande till priset. Sedan är det ju upp till oss att verkligen ta fram det som våra befintliga och möjliga kunder tycker är viktigast.

Ny version med fokus på gränssnitt och webbläsarkompabilitet

Med Add 3.5, som släpps under juni, görs en mycket omfattande uppgradering av hela plattformen. Vi har här fokuserat på ett attraktivare gränssnitt och webbläsarkompatibilitet. Som jag ser det räcker det inte att erbjuda den sakligt sett bästa plattformen, vi måste även se till att användarna ska vilja jobba i plattformen. Det är endast genom ett engagemang hos alla medarbetare som ett IT-system verkligen kan lyfta en verksamhet.

Samtidigt som vi med Add 3.5 öppnar upp för arbete i alla kända webbläsare, så har vi även skapat metoder för navigation och arbete som passar utmärkt för pekskärmar såsom för Ipad och mobiltelefoner med webbläsare. Vi har även integrerat det kanske ledande open-source biblioteket och gränssnittsfunktionalitet på JavaScript som heter JQuery.

För mig som träffar en mängd företag och andra organisationer inom olika branscher runt om i landet, går det att se en tydligt trend mot att tillåta fler sorters webbläsare inom organisationen. Även önskemålet att kunna involvera surfplattor och mobiler i affärsverksamheten ökar, men är i praktiken inte särskilt spritt i konkreta tillämpningar än. Med Add 3.5 kommer vi kunna erbjuda smidiga lösningar som lösningsleverantör inom ledningssystem och ärendehantering för olika typer av datorer, webbläsare och mobiler.

Vad gör oss egentligen unika?

Add-plattformen har vissa centrala delar som utmärker oss på marknaden. Det är vår integration av MS Office i webbläsaren med visningsläge utan krav på MS Office. Ärendehanteringsmotorn som kan konfigureras direkt i webbgränssnittet, är som ett program i programmet och ger oss möjligheter att bygga helt godtycklig hantering av information. Den renodlade objektsmodellen gör att vi kan kombinera ca 150 olika typer av datafält och helt fritt bygga smarta mallar för information som alltid kan förändras. På dessa funktioner lägger vi en strikt behörighetsmodell, språkhantering och integrationsmöjlighet med andra system.

När vi nu stärker upp gränssnittet och kompatibiliteten i kombination med våra unika funktioner tycker vi att Add lyfts upp till en ny nivå och vi ser nu fram emot av visa alla möjligheter som Add ger.

Vad händer nu efter sommaren?

Version 3.5 gör det möjligt för oss att ännu enklare skapa specifika sidor och lösningar. Det innebär att vi efter sommaren kommer att göra nya lösningar för egenkontroller och underhåll.

Vidare kommer vi att kunna slutföra en synnerligen kraftfull helhetslösning för protokoll och möteshantering. Att hantera möten, protokoll och beslut inom olika områden görs idag på ett förbluffande ålderdomligt sätt. Vi har tagit fram en modell som vänder upp ned på hur man ska dokumentera dessa delar. Den modellen kommer även att innebära ett spännande arbetssätt för de kunder som arbetar med Ipad eller andra surfplattor. Det blir helt enkelt en skojig höst för oss som tycker om att lyfta Add till nya höjder! Vi ska se till att våra befintliga och blivande kunder ska dela vår entusiasm över det system som vi vidareutvecklar i samråd med våra kunder.

Comments are closed.