dokumentgreen

Kraftfull dokumenthantering
med en uppsjö av funktioner
och möjligheter

Dokumenthantering

Hantera information tryggt och enkelt med Add Dokumenthantering

Slipp krångliga mappstrukturer och pärmar som ofta skapar mer oreda än ordning. Hantera istället all information digitalt i en och samma webbaserade plattform, för ökad tidsvinst och säkerhet.

Med Add Dokumenthantering får alla tillgång till rätt dokument via behörighetsstruktur. Vi hjälper dig att anpassa vårt dokumenthanteringssystem för just din verksamhet.

Dokumenthantering i Add

– Lätt att hantera även för ovana datoranvändare
– Inbäddad visning och redigering av MS Word, MS Excel och MS Powerpoint
– Alla får tillgång till rätt dokument via en behörighetsstruktur
– Versionshantering med revisionshistorik
– Arkivera, redigera och dela dokument till alla anställda, tryggt och säkert
– Tidsstyrning av all information
– Möjlighet till elektroniska signaturer

Har med hjälp av Add fått god ordning
och högre effektivitet i verksamheten.

 

Rickard Wester, Kvalitets- och miljöansvarig,
Västervik Miljö & Energi AB

Komplett system för informations- och dokumenthantering

Vi erbjuder marknadens bästa webbaserade dokumenthanteringssystem med processverktyg för olika ändamål och en intranätportal för informations- och dokumenthantering. Add är ett beprövat system som idag används i 14 länder världen över och uppfyller alla dina behov på området.

Säker & enkel hantering

Genom att sköta företagets informationshantering med Add kan du enkelt distribuera dokument och information till alla anställda på ett tryggt och säkert sätt. Att vårt informationshanteringssystem är webbaserat gör överföringen av information och dokument ännu enklare.

Med de elektroniska signaturerna kan vi med
säkerhet veta att rätt person har godkänt dokumentet.

Rätt användare får se och godkänna dokument

Med Add Dokumenthantering följer en remisshantering. Naturligtvis kan vi hjälpa dig att anpassa även remissförfarandet efter din verksamhet. För att vara säker på att rätt person godkänner dokumenten ger vi dig möjlighet att lägga till elektroniska signaturer. Utifrån enskilda dokument eller menyalternativ kan du bestämma vilka som har rätt att läsa, redigera, lägga till, ta bort och koppla dokument. Behörighet kan styras av användargrupper, roller, enskild användare eller behörighetsstyrande objekt i stil med organisationsenheter. Har du frågor kring vårt dokumenthanteringssystem, eller vill testa Add en månad kostnadsfritt?

Unik MS Office Integration

Den inbyggda HTML-editorn kan användas för att redigera dokument. Add Dokumenthantering innehåller också en unik MS Office integration som ger er möjlighet att utnyttja alla fördelar som finns i MS Office direkt i systemet.

Dokumenthantering i Add

Dokumenthantering i Add

Anpassningsbart utseende

Dokumentets och sidhuvudets utseende samt innehåll kan anpassas efter verksamheten. Valfritt antal metadata, bifogade filer, bilder och länkar till andra delar av systemet kan läggas till dokumentet. All dokumentation är sökbar tack vare fulltextindexeringen.

Kontroll med versionshantering

Versionshantering hjälper er att ha kontroll på de olika dokumentversionerna. Du kan vara säker på att länkar i systemet alltid leder till den senast godkända versionen.

Försättsblad vid utskrift

Genom att använda tillvalsfunktionen försättsblad vid utskrift kan du minska på mängden papper som skrivs ut. All önskad metadata finns då samlad på försättsbladet istället för att det upprepas på alla sidor i utskriften. De följande sidorna får istället en rad som hänvisar till försättsbladet så att du kan ha fortsatt koll på dokumentet.

Testa Add 1 månad gratis

Startsida Add ledningssystem

Testa och utvärdera Add i lugn och ro innan du bestämmer dig. Fyll i intresseformuläret nedan.