Informationshantering i Add

Lägg till

Ledningssystem

För styrning och stöd
i ditt dagliga arbete

"Add är ett enkelt
och lättanvänt redskap"

Följ oss på

LinkedIn

Startsida3

Lägg till

Personal / HR

Underlättar och förtydligar
uppgifter och ansvar

"har med hjälp av Add fått god ordning
och högre effektivitet i verksamheten"

Enheterna1

Lägg till

Administration

Anpassas lätt
till ditt arbetssätt

"Med Add är det möjligt att snabbt och enkelt
ge återkoppling och information till alla medarbetare
inom organisationen samtidigt "

ForstaDoktor

Vård och omsorg

Rapportera direkt på
plats, i din mobil

Lägg till

"Add hjälper oss att hålla koll på
våra avvikelser och samla åtgärder
och resultat på samma ställe"

Om Addsystems

Vad erbjuder vi på Addsystems?

Vi erbjuder ett smart och enkelt webbaserat ledningssystem som kan anpassas helt efter era behov, även över tid. Add som webbplattform är byggd för att passa alla, oavsett verksamhet eller storlek.

Plattformen gör din verksamhet tillgänglig på alla enheter och är till för att kunna hjälpa dig att på ett enkelt och strukturerat sätt följa upp, effektivisera samt kvalitetssäkra olika arbetssätt. Add som ledningssystem ger dig större utrymme att lägga tid på att utveckla verksamheten, istället för att administrera den.

Med nära 20 års erfarenhet av att arbeta med systemet vet vi vad plattformen kan göra för dig i ditt arbete.
Det är ett kostnadseffektivt val, då det krävs minimalt utbildningsbehov och går snabbt att implementera.
Vi har kunder som varit med oss sedan starten för 17 år sedan, vilket också är talande för systemets flexibilitet.

Dokument

Skapa, spara och sprid information till alla medarbetare på ett tryggt och enkelt sätt.

Ärende

Effektivisera verksamheten, håll koll på det som är aktuellt och synliggör avvikelser.

Processer

Ta snabbt fram processbeskrivningar med lättanvänd ”dra- och släpphantering”.

Lösningar

Flexibelt med både fördefinierade och kundanpassade lösningar. Välj mellan ett 30-tal.

Addsystems historia

Addsystems grundades år 2000 av Fredrik Sundström och Stefan Nyberg med målet att skapa den mest kraftfulla plattformen på marknaden för ledningssystem och kvalitetssäkrad informationshantering. För att få en rivstart i utvecklingsarbetet fick man hjälp av riskkapital i samarbete med Atle (sedermera 3i) och MVI.

 

Under år 2000 framtogs en unik objektorienterad datamodell. En modell som för med sig helt nya möjligheter för företag att kostnadseffektivt bygga och utveckla ett ledningssystem som når användning inom hela organisationen.

Addsystems har sitt huvudkontor på Kungsgatan vid Stureplan. Vårt system och även kontor drivs uteslutande av vindkraft. Våra kunder består av såväl stora som små verksamheter och företag över hela landet och i andra delar av Europa. Efter att ha arbetat med flera stora företag runt om i Europa sedan millennieskiftet har vi byggt en djup kunskapsbas. Bland annat har vi fått god förståelse för hur anpassningar bidrar till användning i olika branscher. Vare sig det i ditt fall rör sig om en handfull eller tusentals användare.

Kungsgatan Stureplan

Fredrik Sundström

Vd, försäljningschef

Fredrik2

Civilingenjör från KTH och Civilekonom från Stockholms Universitet. Han startade aktiefonden Svensk Miljöfond 1994 som var ett samarbete mellan miljöstiftelsen Det Naturliga Steget och Banco Fonder. År 1997 grundande han tillsammans med 7 kollegor konsult- och programvaruföretaget Ecobalance AB där han var vd. Tillsammans med Stefan Nyberg startade han Addsystems där han sedan starten arbetat som vd.

Anders Hägg

Huvudprojektledare

Ande1

Civilekonom från Stockholms universitet. Anders arbetar som konsultchef och är ansvarig för den löpande planeringen av utveckling och kundprojekt. Han har en magisterexamen i ekonomi med inriktning på miljöledning och biologi, samt mångårig arbetslivserfarenhet inom miljöledning och som avdelningsingenjör på Sveriges provnings- och forskningsinstitut.

Mattias Andersson

Utvecklingschef

Tian1

Mattias är systemutvecklare med huvudansvar för utvecklingsarbetet. Han har mångårig arbetslivserfarenhet som systemutvecklare, teknisk chef och utvecklingschef. Mattias har under lång tid arbetat som konsult med ansvar för företagens produktutveckling och har utvecklat ett 50-tal applikationer.

Vi stöder_2016_SVVi är stolta över att som stödföretag hos Hand in Hand vara med och bidra till att utsatta och fattiga kvinnor får kunskap och kraft att ta sig själva och sina familjer ur fattigdom för gott. Effekten av Hand in Hands arbete resulterar i många positiva förändringar, såsom att fler barn kan gå i skolan, bättre hälsa, ökad jämställdhet, bättre miljö och ett ökat engagemang.