Vanliga frågor

Nedan har vi samlat de vanligaste frågorna

Priser

Finns det någon licenskostnad?

Ingen licenskostnad. Bara en löpande månadsavgift där teknisk drift ingår.

Finns det någon startavgift?

En mindre startavgift för införandet tillkommer för att verksamhetsanpassa systemet och utbilda administratörer.

Vad kostar tillvalen?

Ett tillval utökar månadsavgiften och priset beror på tillvalslösningens omfattning och antalet användare. Tiden för att installera och gå igenom lösningen med kund räknas in i månadsavgiften.

Prisindikation för Add ledningssystem?

Vårt lägsta pris med en avgift på 2 300 kr/mån inkluderar 10 anställda. Då ingår Add Dokumentstyrning, Add Processer, Add Ärendehantering och grundläggande intranätfunktionalitet, dvs nyhetshantering, länkar, kalender och RSS-nyhetsflöde. Även teknisk drift, backuper varje natt och automatisk tillgång till alla uppdateringar ingår.

Kan vi avsluta vårt abonnemang när vi vill?

Ja, kundens uppsägningstid är 3 månader löpande från start.

Kan jag lägga till nya användare när jag vill?

Det går att närsomhelst lägga till ytterligare användare och månadsavgiften regleras då normalt fr o m nästa kalendermånad.

Säkerhet och drift

Hur är säkerheten i er plattform?

Varje kund har sin egen databas (MS SQL Server). All drift av systemet och kundens data samt backuper är lokaliserade till Microsofts datacenter inom Sverige (Gävle).

Hur ser det ut med driftstörningar?

Addsystems använder en tjänst som kontrollerar tillgängligheten varje minut och larmar vid varje driftstörning.

Hur hanterar ni backup?

I tjänsten ingår säkerhetskopiering varje dygn av hela databasen. Dygnsbackuper blir sparade i 90 dagar. För varje vecka blir en veckobackup sparad under hela avtalstiden. Det går därmed att driftsätta en äldre veckobackup för att jämföra innehåll eller för att skriptmässigt t ex föra över bortagen information från en äldre databas till den gällande. Backuper blir sparade offline på annan plats inom Sverige.

Någon överföring eller lagring av personuppgifter utanför EU/ESS?

Det sker inga överföringar eller lagringar av personuppgifter i tredje land.

Vilken typ av information omfattas av sekretess i Add?

All information som läggs in i kundens system och som inte är generella texter tillhandahållna av Addsystems, för systemets drift och underhåll, skall anses rymmas under sekretess.

Allmänna frågor om Add

Behöver jag någon speciell mjukvara för att använda Add?

Nej, du kan hantera allt via din vanliga webbläsare.

Blir startsidan uppsatt till en grupp eller per person?

Strukturen är samma för alla men behörighetsstyrd, så att vissa sk sidsektioner kan vara dolda. Som användare kan man minimera sidsektioner man inte använder och denna inställning ligger kvar tillsvidare.

Kan admin ha tydlig koll på vad olika personer ser på startsidan?

Ja, vi har ett särskilt helpdeskkonto där man kan logga in och sedan därifrån gå in som olika personer och se vad de ser i systemet och vad de har på sin
att-göra lista etcetera.

Kan vi lägga till eller ta bort tillvalslösningar i efterhand?

Det går jättebra. Ni kan börja enkelt och lägga till men även ta bort tillvalslösningar i efterhand.

Varför ska vi välja Add?

Du tar del av mer än 20 års erfarenhet av arbete med systemet. Därmed vet vi vad plattformen kan göra för dig i ditt arbete. Det är också ett kostnadseffektivt val eftersom det kräver minimalt utbildningsbehov och går snabbt att implementera

Vi har kunder som varit med sedan starten år 2000. Trots att vi har bytt ut samtliga delar av programmet, har de ändå kunnat arbeta kontinuerligt i Add sedan dess. Det tycker vi är talande för långsiktigheten i vårt åtagande gentemot våra kunder. Add är skalbart och ni kan enkelt forma det efter hur er verksamhet vill ha det.